欢迎光临广东自考报名网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考报名网

统招专升本英语阅览了解模仿试题及答案(9.11)

guodaadmin 发布时间:2021-10-13 21:06:40 历年真题 75 来源:广东自考报名网

  阅览了解:

  Friends play an important part in our lives, and although we may take the friendship for granted, we often don't clearly understand how we make friends. While we get on well with a number of people, we are usually friends with only a very few—for example, the average among students is about six per person. In all the cases of friendly relationships, two people like one another and enjoy being together, but beyond that, the degree of intimacy(密切) between them and the reasons for their shared interest vary enormously. As we get to know people we take into account things like age, race, economic condition, social position, and intelligence. Although these factors are not of prime importance, it is more difficult to get on with people when there is a marked difference in age and background.

  Some friendly relationships can be kept on argument and discussion, but it is usual for close friends to have similar ideas and beliefs, and to have attitudes and interests in common. They often talk about “being on the same wavelength”. It generally takes time to reach this point. And the more intimately involved people become, the more they rely on one another. People want to do friends favors and hate to break a promise. Equally, friends have to learn to put up with annoying habits and to tolerate differences of opinion.

  In contrast with marriage, there are no friendship ceremonies to strengthen the association between two people. But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and emotions does seem to create a powerful relationship, which can overcome differences in background, and break down barriers of age, class or race.

  问题:

  1.According to the author,_____ .

  A.all those who get on well with each other are friends

  B.friends are closer than people who just get on well with each other

  C.everyone understands clearly how to make friends

  D.every student has six friends

  【参考答案】B

  [考点]推理判断题

  【精析】B 依据榜首段第二句“While we get on well with a number of people, we are usually friends with only a very few…”可推知,朋友比仅仅共处得好的人更密切。A项过分肯定;C项与文章首句后半部分“…we often don't clearly understand how we make friends.”相悖;D项与原文有收支。故选B。

  2. When we make friends, we consider such things as age, race, and background, because .

  A.it is not easy to have a friendly relationship with people when there is a marked difference in age and background

  B.the degree of friendship between two people and the reasons for their shared interest vary greatly

  C.friends need to know all these things

  D.these are the most important factors to make friends

  【参考答案】A

  [考点]现实细节题

  【精析】A 依据榜首段最终一句“…it is more difficult to get on with people when there is a marked difference in age and background.”可知,当年纪和布景不一起,人们是很难和谐共处的,A项中的not easy相当于原文中的difficult。故选A。

  3. The phrase “being on the same wavelength” in Paragraph 2 means .

  A.using the same frequency while talking

  B.keeping the same friendly relationships as other people do

  C.having similar ideas, beliefs, attitudes and interests

  D.having the same background

  【参考答案】C

  [考点]词语了解题

  【精析】C “being on the same wavelength”的字面意思为“具有相同的波长”,其引申义为“主意共同”。依据第二段榜首句“…it is usual for close friends to have similar ideas and beliefs, and to have attitudes and interests in common.”可知,该短语在文章中的意思是“两个人具有类似的思维、崇奉、情绪和兴趣爱好”。故选C。

  4.Which of the following is NOT implied in the passage?

  A.Even friends may have differences of opinion.

  B.Friends never argue with each other.

  C.It generally takes time for people to become close friends.

  D.Someone's habits may annoy his friends.

  【参考答案】B

  [考点]推理判断题

  【精析】B 依据第二段最终一句可推知,A项和D项正确;依据第二段第三句可推知,C项正确;B项中的never过于肯定,且与第二段榜首句意思相悖。故选B。

  5.To strengthen friendly relationship, people .

  A.must hold friendship ceremonies

  B.have to eliminate differences in background

  C.should make friends with those who are of the same age and of the same race

  D.should support and understand each other through shared experiences and emotions

  【参考答案】D

  [考点]现实细节题

  【精析】D 依据最终一段最终一句“But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and emotions does seem to create a powerful relationship…”可知,D项与此句意思相符。故选D。

返回顶部