欢迎光临广东自考报名网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考报名网

统招专升本英语阅览了解模仿试题及答案(9.23)

guodaadmin 发布时间:2021-10-13 21:04:57 历年真题 11 来源:广东自考报名网

  The faces of elderly, happily-married people sometimes resemble each other. Dr. Aiken studied a number of couples who had been married for at least twenty-five years. Each couple provided four photographs—one photo of each partner at the time of their marriage and another photo of each partner twenty-five or more years later. The background was cut from the photos to remove any clues. (66)The photos were then displayed in groups: a random grouping of the persons at the time of their marriage and another random grouping of the same persons who took photographs later. Some testees were asked to pick out the partners. They failed totally with the first group. Their judgements were no better than chance. But with the photos taken twenty-five or more years after the marriage, the testees were quite successful with the most happily-married couples.

  Dr. Aiken believes there are several reasons why couples grow alike. One reason has something to do with imitation. One person tends to copy or do the same as someone else without knowing it. He says humans begin to imitate the expressions of the faces of their loved ones. “Another possible reason,” he says, “is the common experience of the couples.” There is a tendency for people who have the same life experience to change their faces in similar ways. For example, if a couple have suffered from a lot of sad experiences, their faces are likely to change in a similar way.

  问题:

  1.Dr. Aiken cut the background from the photos for the purpose of____ .

  A.imitating the couples’ life

  B.grouping the couples again

  C.leaving no trace for the testees

  D.giving the testees more chances

  【参考答案】C

  [考点]现实细节题

  【精析】C 依据榜首段第四句“The background was cut from the photos to remove any clues.”可知,照片中的布景都被剪掉,是为了不给受测者留下任何头绪。故选C。

  2. The sentence “Their judgements were no better than chance”(Para. 1) implies that the testees_____ .

  A.did a good job in making their choices

  B.had difficulty in picking out the partners

  C.had a chance to make the right judgements

  D.did better with the first group than with the second

  【参考答案】B[考点]推理判断题【精析】B 依据榜首段倒数第三句“They failed totally with the first group.”可推知,受测者在辨认伴侣时是有困难的。故选B。

  3.The word “imitate” (Para. 2) has a similar meaning to______.

  A.copy

  B.change

  C.know

  D.suffer

  【参考答案】A

  [考点]词语理解题

  【精析】A imitate意为“仿照”,依据其地点语句的前一句“One person tends to copy or do the same as someone else without knowing it.”可知,copy与do the same含义附近,意为“仿照,仿制”,即与imitate同义。故选A。

  4.From the passage we can draw the conclusion that____ .

  A.couples who look alike can live longer

  B.most partners have been proved to grow alike

  C.the influence between partners can be quite strong

  D.happily-married couples are often richer than others

  【参考答案】C

  [考点]推理判断题

  【精析】C 本文介绍了Aiken博士进行的研讨:成婚至少25年的配偶的长相会越来越像,这主要有两个原因,首先是夫妻彼此仿照,其次是一起的日子阅历。由此可推知,夫妻间的彼此影响很大,这使得他们越来越像。故选C。

  5.The main purpose of the passage is to _____.

  A.explain why couples grow alike

  B.tell how couples like each other

  C.discuss the function of marriage

  D.describe the life of happily-married couples

  【参考答案】A

  [考点]宗旨粗心题

  【精析】A 本文开篇就引进主题——婚龄长且婚姻美好的配偶的长相会很像,接着叙述了一项相关研讨及其成果,最终对此主题进行了解说。故选A。

返回顶部