欢迎光临广东自考报名网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考报名网

统招专升本英语阅览了解模仿试题(9.15)

guodaadmin 发布时间:2021-10-13 21:06:03 历年真题 11 来源:广东自考报名网

  Trees are useful to man in three very important ways: they provide him with wood and other products, they give him shade, and they help to prevent droughts(干旱) and floods.

  Unfortunately, in many parts of the world, man has not realized that the third of these services is the most important. In his eagerness to draw quick profit from the trees, he has cut them down in large numbers.

  Two thousand years ago, a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire(帝国). It gained the empire but, without its trees, its soil became bare and poor. When the empire fell to pieces, the country found itself faced by floods and starvation(饥饿).

  Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult sometimes to make the people realize this. They cut down the trees but are too careless to plant and look after new trees. So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.

  This does not only mean that there will be fewer trees. The results are even more serious. For where there are trees, their roots break the soil up, allowing the rain to sink in, and also bind the soil. This prevents the soil from being washed away. But where there are no trees, the rain causes floods and the rain carries away the rich topsoil in which crops grow. When all the topsoil is gone, nothing remains but worthless desert.

  问题:

  1.Trees are useful to man mainly in three ways, the most important of which is that they can .

  A.make him draw quick profit from them

  B.keep him from the hot sunshine

  C.enable him to build warships

  D.protect him from droughts and floods

  【参考答案】D

  [考点]现实细节题

  【精析】D 依据榜首段“Trees are useful to man in three very important ways…prevent droughts and floods.”和第二段榜首句“…the third of these services is the most important.”可知,树木对人类最重要的效果是维护人们免受干旱和洪涝灾害的影响。故选D。

  2. It's a great pity that .

  A.man hasn't found out that he has lost all trees

  B.man is eager to profit from trees

  C.man hasn't realized the importance of trees to him

  D.man is only interested in building empires

  【参考答案】C

  [考点]现实细节题

  【精析】C 依据第四段榜首句“Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult sometimes to make the people realize this.”可知,人们还没有认识到树木的重要性。故选C。

  3. Sooner or later the forests will disappear unless .

  A.people are taught the importance of planting trees

  B.a country has a plentiful supply of trees

  C.the government punishes those who cut down trees instead of planting them

  D.people stop cutting down their trees

  【参考答案】A

  [考点]推理判断题

  【精析】A 依据第四段最终一句“So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.”可知,除非政府有杰出的管控系统,或许教育人们意识到树木的重要性,不然森林会逐渐消失。由此可推知,除非人们被教训栽树的重要性,不然森林迟早会消失。故选A。

  4.The word “bind” in Paragraph 5 means .

  A.to wash away

  B.to improve

  C.to make soil stay together

  D.to make wet

  【参考答案】C

  [考点]词语理解题

  【精析】C 依据第五段第三、四句“For where there are trees, their roots break the soil up, allowing the rain to sink in, and also bind the soil. This prevents the soil from being washed away.”及知识可知,树根能够给土壤松土,让雨水流进土壤里,使得土壤黏合在一同,避免水土流失。bind意为“使黏合,凝聚”,只要C项(使土壤黏在一同)与之含义最接近。

  5.When there is a heavy rain, trees can help to prevent floods, as they can .

  A.prevent the soil from being washed away

  B.cause the soil to allow rainwater to sink in

  C.make the topsoil stick together

  D.keep rain from falling down to soft ground

  【参考答案】B

  [考点]推理判断题

  【精析】B 依据第五段第三句“For where there are trees, their roots break the soil up, allowing the rain to sink in, and also bind the soil.”和第五句“But where there are no trees, the rain causes floods…”可推知,在有树的当地,树根能够给土壤松土,让雨水流进土壤里。而在没有树的当地,雨水会导致洪涝,这是由于没有能够发挥这种效果的树了。故选B。

返回顶部