欢迎光临广东自考报名网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考报名网

2022年河南专升本英语阅览了解模仿试题及答案(8.27)

guodaadmin 发布时间:2021-10-13 21:08:32 历年真题 5 来源:广东自考报名网

  阅览了解:

  There was a pilot and four people in a small plane. Suddenly there was something wrong with the machine while it was flying in the air. The smoke was everywhere in the plane. The pilot told the people there were only four parachutes(降落伞). They all became worried and started to make excuses. “I must go to mend the machine,” said the pilot, taking one of the parachutes. There was nothing he could do so he jumped out. The first person stood up. “I am a doctor,” he said. “I help people live longer and I save lives.” He also took a parachute and jumped out. The next person said, “I must have a parachute. I am a very clever person. I have to attend an important sports match. I know I'll win the game because I'll be the cleverest person there.” He picked up a pack and jumped out. Two men were left: an old businessman and a young mountain climber. By this time the plane was going down fast. The businessman said, “Young man, I'm old but you're still young. You take the last parachute.” The young mountain climber smiled. “Don't worry,” he said, “we can both jump to safety because there are still two parachutes. Just now the clever person jumped out with my backpack.”

  问题:

  1.The clever man jumped out with .

  A.nothing  B.the pack of the climber  C.two parachutes  D.a parachute

  【参考答案】B[考点]现实细节题【精析】B 依据最终那位年青登山者的话“…Just now the clever person jumped out with my backpack.”可知,那个聪明人带着那位年青登山者的背包跳了下去。故选B。

  2.From the story we know would be dead.

  A.the businessman

  B.the pilot

  C.the doctor

  D.the clever man

  【参考答案】D[考点]推理判断题【精析】D 依据最终那位年青登山者的话“…Just now the clever person jumped out with my backpack.”可知,那个聪明人把登山者的背包误当成降落伞,他带着背包从飞机上跳了下去,而其他四个人都各有一个降落伞。由此可推知,由于没有降落伞,那个聪明人可能会摔死。故选D。

  3. was a kind-hearted man.

  A.The mountain climber

  B.The businessman

  C.The doctor

  D.The pilot

  【参考答案】B

  [考点]推理判断题

  【精析】B 通读全文可知,飞机上一共有5个人,飞翔员借口说自己要去修机器,医师说自己要活下来解救生命,聪明人说由于自己很聪明所以要活下来参与一个重要竞赛,在面临风险时,他们都首要想到了自己,只要商人不是这样,在认为只剩下一个降落伞时,他自动要把这个降落伞让给年青的登山者。由此可推知,商人是一个仁慈的人。故选B。

  4.From the passage, we can know that the clever man .

  A.is not clever at all

  B.is kind

  C.is not selfish

  D.is very clever

  【参考答案】A[考点]推理判断题【精析】A 依据文章内容可知,那个聪明人捡起一个背包就跳了下去,依据年青登山者的话可知,这是他的背包,那个聪明人连降落伞和背包都没有辨明。由此可推知,那个聪明人并不聪明。故选A。

  5.All the people became worried because .

  A.they were afraid the plane would be broken and there were not enough parachutes for each person

  B.there was too much smoke and they couldn't jump out from the plane

  C.they saw the pilot jump out first

  D.they could not find the parachute

  【参考答案】A

  [考点]推理判断题

  【精析】A 依据榜首句“There was a pilot and four people in a small plane.”可知,在这架小飞机上有一个飞翔员和4个人,一共5个人。飞机在飞翔过程中出了毛病,飞翔员告知乘客飞机上只要4个降落伞,所以飞机上的人都变得忧虑和焦虑起来,忧虑的原因是飞机要坠毁了,但是没有满足的降落伞供每个人运用。故选A。

返回顶部