欢迎光临广东自考报名网!有关于成人自考本科,自考大专,成人高考,学历提升,考取资格证书等,请免费咨询拨打24小时热线:18688958167!!!

广东自考报名网

2022河南专升本英语阅览了解模仿试题(8.23)

guodaadmin 发布时间:2021-10-13 21:08:43 历年真题 9 来源:广东自考报名网

  阅览了解:

  It is hard to imagine life without Arabic numerals(数字). No other number system ever invented has a simple way to write a number like 1984. In Roman numerals, it comes out like this: MCMLXXXIV. Imagine how difficult it would be for a school pupil to remember it!

  The Arabs, however, call their numbers “Indian numerals”. This is probably because they got the original idea a long time ago from India. There were no printed newspapers or scientific magazines then, so mathematics traveled along the same routes that silk did, as businessmen sold and bought goods. The Arabs took the new numbers and made improvements that quickly led to advances in technology.

  The achievement of Arabic technology can be seen from a passage in a 10thcentury book about an Arabic city: “The neighboring country showed the results of careful work in agriculture, trade, and industry. Rice and many other plants were grown in fields with water supplied by Arab engineers. The city included 900 public baths, stone-covered streets, fountains, and beautiful buildings.” At this time, London was a small town with dirty streets, and Berlin was a farming village. In fact, cities outside the Arab world did not reach the same level of social development until centuries later.

  问题:

  1.This passage tells us that the Arabs were a people .

  A.inventing Roman numerals

  B.having advanced technology long ago

  C.growing corn and many other plants then

  D.supplying other countries with colorful silk

  【参考答案】B[考点]现实细节题

       【精析】B 依据第二段最终一句“The Arabs took the new numbers and made improvements that quickly led to advances in technology.”可知,阿拉伯人采用了新的数字并对其进行改善,这带来了技能的前进。因而B项正确。阿拉伯人改善而不是发明晰罗马数字,故A项过错;文章并未说到阿拉伯人栽培玉米,以及为其他国家供给丝绸,故C、D两项过错。

  2.It takes much more efforts to .

  A.learn Roman numerals than Arab numerals

  B.introduce numerals through printed materials

  C.make great use of silk roads

  D.teach businessmen numerals

  【参考答案】A

  [考点]现实细节题

  【精析】A 依据榜首段最终三句“No other number system ever invented has a simple way…how difficult it would be for a school pupil to remember it!”可知,回忆罗马数字比阿拉伯数字困难得多。故选A。

  3.The Arabs call their numerals “Indian numerals” because .

  A.the numerals are mainly used in India

  B.they copied numerals from Indians

  C.Arabic numerals were first used by Indian businessmen

  D.they got some ideas about numbers from the ancient Indians

  【参考答案】D[考点]现实细节题

       【精析】D 依据第二段前两句“The Arabs, however, call their numbers ‘Indian numerals’. This is probably because they got the original idea a long time ago from India.”可知,阿拉伯人在好久之前从印度那里得到了一些关于数字的启示。故选D。

  4.According to the passage, the Arab people .

  A.did business with the Indians

  B.learned some ideas about business from Indians

  C.built public baths in London in the 10th century

  D.traveled a long way to learn mathematics in Rome

  【参考答案】A

  [考点]推理判断题

  【精析】A 依据第二段第三句“There were no printed newspapers or scientific magazines then…as businessmen sold and bought goods.”可知,伴着阿拉伯生意人沿丝绸之路生意产品,数学也随产品撒播。由此可推知,阿拉伯人与印度人做过生意。故选A。其他三项都与原文不符。

  5.From a 10thcentury book, we can learn that .

  A.Berlin was formerly a dirty city with sufficient rice and plants

  B.London was under the rule of the Romans in the 10th century

  C.the Arab world was more advanced than other countries around

  D.London chiefly developed industry ten centuries ago

  【参考答案】C[考点]现实细节题

       【精析】C 依据第三段中对阿拉伯和其他国家或城市的描绘可知,阿拉伯其时是比较先进的,因而C项正确。其他三项文章均未提及。

返回顶部